Σύμη: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του παρουσιαστή του BBC – Βίντεο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του

Ολοκληρώθηκε από την ιατροδικαστή της Ρόδου η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πάνω σε βράχια, χθες (09/06), σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, στην Σύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την νεκροψία προκύπτει ότι δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Λόγω του ότι η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη, η αιτία θανάτου κρίνεται απροσδιόριστη.

Η ώρα θανάτου του, προσδιορίζεται γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Ο ιατροδικαστής θεωρεί πως ακούμπησε με το ένα χέρι του στο πεζούλι, ξάπλωσε, λογικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω.

Σύμφωνα με βίντεο από κάμερες ασφαλείας, φαίνεται ο Μάικλ Μόσλεϊ να πέφτει κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του, όπως ανέφερε η χήρα του λέγοντας ότι «λίγο έλειψε» να σωθεί, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η Dr Clare Bailey Mosley επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε την Κυριακή το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στο νησί της Σύμης ήταν του συζύγου της, χαρακτηρίζοντας την απώλεια του ως «συντριπτική». Από τότε, έχουν αποτίσει φόρο τιμής οι πρώην συνεργάτες του και οι χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούσαν τις συμβουλές του για την υγεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, βίντεο από beach bar στην Αγία Μαρίνα δείχνει κάποιον που μοιάζει με τον Dr Mosley να κατεβαίνει μια βραχώδη πλαγιά δίπλα σε φράχτη πριν εξαφανιστεί από την κάμερα.

Η χήρα του ανέφερε πως ο 67χρονος, που εξαφανίστηκε την Τετάρτη αφού έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, φαίνεται να έκανε μια «απίστευτη ανάβαση, πήρε λάθος μονοπάτι και κατέρρευσε σε σημείο που δεν μπορούσε να τον εντοπίσει εύκολα».

Χάρτης αποκαλύπτει την «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Μόσλεϊ

Η DailyMail φέρνει στο φως της δημοσιότητας την «διαδρομή θανάτου» που φέρεται να ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ στα βουνά της Σύμης, ενώ η θερμοκρασία εκείνες τις ημέρες «χτυπούσε» κόκκινο.

Ο άτυχος 67χρονος, σύμφωνα με την DailyMail, είχε μαζί του ένα μικρό μπουκάλι νερό, ενώ κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά, την στιγμή που ο υδράργυρος είχε αγγίξει στους 37 βαθνούς Κελσίου, από το Πεδί μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα.

Ακολούθως, τον παρουσιαστή του BBC κατέγραψε κλειστό κύκλωμα κάμερας παραλιακού εστιατορίου, προτού ο 67χρονος κατέβει μια πλαγιά που βρίσκεται κοντά σε έναν περιμετρικό φράχτη, ενώ στη συνέχεια, εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτιμάται ότι ο Μόσλεϊ συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του, μπρούμυτα, μόλις περίπου στα 100 μέτρα από ένα θέρετρο.

Η πρώτη κάμερα τον εντόπισε να περνά στις 13:42 εκείνης της ημέρας δίπλα από το καφέ-μπαρ «Καμάρες» και πέντε λεπτά αργότερα εθεάθη από κάμερες στο εστιατόριο «Κατσάρας». Στη συνέχεια, στις 13:52, απεικονίστηκε να περπατά δίπλα από το Blue Corner Cafe. Η τελευταία φορά που τον «έπιασαν» οι κάμερες ήταν στις 14:00, όπου πέρασε δίπλα από το σπίτι ενός ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.

Ο άτυχος άνδρας, εντοπίστηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής (09/06) από έναν υπεύθυνο εστιατορίου στην Αγία Μαρίνα. Ο 38χρονος Ηλίας Τσάβαρης, είπε ότι ειδοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που είχαν λάβει κλήση από τον δήμαρχο της Σύμης, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μόσλεϊ εκτιμάται ότι πέθανε μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες αφότου άφησε τη σύζυγό του από την παραλία του Αγίου Νικολάου την περασμένη Τετάρτη στις 13:30. Αστυνομικές πηγές απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό να προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο τρόπος με τον οποίο έχασε την ζωή του.

Η διαδρομή από τον Άγιο Νικόλαο στο Πεδί είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα, και ο Μόσλεϊ δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά για να φτάσει ως εκεί, ενώ το κλειστό κύκλωμα καμερών τον εντόπισε σε πολλά σημεία καθώς περπατούσε στην προκυμαία. Η αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει χάρη σε μια χαρακτηριστική ομπρέλα που κρατούσε, αφού ενημερώθηκε από έναν εργαζόμενο beach bar.

Από το Πέδι, η εύκολη επιλογή ήταν να επιστρέψει στη Σύμη, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο, ο οποίος μπορεί να μην είναι τόσο γραφικός, αλλά έχει την ευκαιρία κάποιος να σταματήσει την διαδρομή του ώστε να ξεκουραστεί.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μόσλεϊ αποφάσισε να ακολουθήσει την εσωτερική διαδρομή που ανεβαίνει από το Πέδι σε ύψος περίπου 60 μέτρων πριν ξεκινήσει την κατάβαση που πάει προς την παραλία στην Αγία Μαρίνα. {https://www.enikos.gr}