Έκπληκτοι ψαράδες ψαρεύουν χταπόδι με 32 πλοκάμια από τον ωκεανό

Έκπληκτοι Κορεάτες ψαράδες τράβηξαν από τον ωκεανό ένα χταπόδι με 32 πόδια. Οι άνδρες έπιασαν το πολυάκρο δείγμα ενώ ψάρευαν στις ακτές της κομητείας Goseong στην επαρχία Νότιας Gyeongsang της Νότιας Κορέας την Τρίτη, 15 Ιουνίου.

Καθώς το ψάρεμα του χταποδιού απαγορεύεται αυτή την εποχή του χρόνου, οι άνδρες ήταν έτοιμοι να πετάξουν το μαλάκιο πίσω στο νερό όταν ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν συνηθισμένο δείγμα.

Μετά την καταμέτρηση, συνειδητοποίησαν ότι το χταπόδι είχε αξιοσημείωτα 32 άκρα, τα οποία φαινόταν να αναπτύσσονται από τα αρχικά οκτώ του σαν τα κλαδιά ενός δέντρου.

Καθώς ήταν ένα σπάνιο θέαμα, οι άνδρες αποφάσισαν να κρατήσουν το χταπόδι και τράβηξαν μια φωτογραφία του ασυνήθιστης εμφάνισης δείγματος, την οποία μοιράστηκαν με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να συμβούν όταν τραυματιστούν τα άκρα του χταποδιού και στη συνέχεια να συμβεί η λεγόμενη «υπεργέννηση» κατά τη διαδικασία της επούλωσης.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε ένα χταπόδι με 32 άκρα. Ωστόσο, το ρεκόρ ανήκει σε ένα δείγμα με εκπληκτικά 96 πόδια που ανακαλύφθηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας το 1998. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε ένα άλλο χταπόδι που πιάστηκε στις ακτές της Ιαπωνίας το 1957, το οποίο είχε 85 πόδια.

Παρεμπιπτόντως, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία είναι οι δύο χώρες όπου η κατανάλωση ζωντανού χταποδιού είναι λιχουδιά, παρά τον κίνδυνο να κολλήσουν τα κορόιδα στο εσωτερικό του λαιμού και να προκαλέσουν εμπόδιο, που μπορεί να προκαλέσει θάνατο λόγω πνιγμού. Δεν είναι σαφές σε ποιο από τα 300 είδη χταποδιών ανήκει το τελευταίο δείγμα.


Discover more from Το Περίπτερο μας

Subscribe to get the latest posts sent to your email.