Καύσωνας: Πού θα χτυπήσει σήμερα «κόκκινο» ο υδράργυρος

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται και σήμερα η χώρα, με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο» και να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/ΕΑΑ, το θερμόμετρο σήμερα θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου στη Χαλκίδα, ενώ θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται και σε περιοχές όπως η Αττική, η Κρήτη και η Λάρισα.

Πότε θα υποχωρήσει το κύμα καύσωμα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που έχει εκδώσει η ΕΜΥ αύριο Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ αναμένεται μεταβολή του καιρού στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Ειδικότερα:

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.


Discover more from Το Περίπτερο μας

Subscribe to get the latest posts sent to your email.