Λαχτάρησαν στις ΗΠΑ: Μετεωρίτης πέρασε κοντά από το Άγαλμα της Ελευθερίας – Εκρήξεις και δονήσεις ανέφεραν πολίτες

Ένας μετεωρίτης πέρασε κοντά από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε πάνω από το Μανχάταν, σύμφωνα με τη NASA. Η πτώση της ουράνιας πύρινης σφαίρας έγινε αισθητή σε περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, με τους πολίτες να ακούν μια δυνατή έκρηξη και δονήσεις.

Διαλύθηκε πάνω από το Μανχάταν ο μετεωρίτης. Με βάση τις αναφορές που κατατέθηκαν στον ιστότοπο της Αμερικανικής Εταιρείας Μετεώρων, η πύρινη σφαίρα έπεσε με ταχύτητα περίπου 54.000 χιλιόμετρα την ώρα, πέρασε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε 46 χιλιόμετρα πάνω από το κέντρο του Μανχάταν.

Ο Bill Cooke, επικεφαλής του Γραφείου Μετεωροειδών Περιβάλλοντος της NASA, εξήγησε ότι η εκτιμώμενη τροχιά της πύρινης σφαίρας είναι ακόμη αβέβαιη, καθώς βασίζεται σε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Ένιωσαν σεισμό οι κάτοικοι

Επίσης, υπήρχαν αναφορές για σεισμούς στην περιοχή του βορειοανατολικού Νιου Τζέρσεϊ και του Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ωστόσο τα όργανα δεν έδειξαν πηγή της δόνησης καθώς ήταν ατμοσφαιρικής προέλευσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τη θέαση μιας βολίδας και εκρήξεις και δονήσεις μεταξύ 10 π.μ. και το μεσημέρι, ανατολική θερινή ώρα σήμερα. Έχουν επίσης κατατεθεί μερικές αναφορές στον ιστότοπο της American Meteor Society, και αυτές οι πληροφορίες επέτρεψαν έναν πολύ χονδρό προσδιορισμό της τροχιάς του μετεωρίτη. Με βάση αυτά τα δεδομένα, υπολογίζουμε ότι η βολίδα εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε υψόμετρο 49 μιλίων πάνω από τον Upper Bay (ανατολικά του Greenville Yard). Προχωρώντας λίγο ανατολικά του Βορρά με 34.000 μίλια την ώρα, ο μετεωρίτης κατέβηκε σε απότομη γωνία μόλις 18 μοιρών από την κατακόρυφο, περνώντας πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας πριν διαλυθεί 29 μίλια πάνω από το κέντρο του Μανχάταν.

Μερικά σημαντικά σημεία:

  1. Αυτή η τροχιά είναι πολύ ωμή και αβέβαιη. βασίζεται σε μερικές μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα κάμερας ή δορυφόρου για τη βελτίωση της λύσης.
  2. Δεν παρήχθησαν μετεωρίτες από αυτό το γεγονός.
  3. Υπάρχουν αναφορές για στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την ώρα της βολίδας, γεγονός που θα εξηγούσε τα πολλαπλά κουνήματα και τους ήχους που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.


Discover more from Το Περίπτερο μας

Subscribe to get the latest posts sent to your email.