Φωτιά στις Αχαρνές: Κάηκαν εργοστάσια – Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Από υπαίθριο χώρο δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξεκίνησε η φωτιά στις Αχαρνές αργά τη νύχτα, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και ακολούθησε ολονύχτια μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το μέτωπο περιορίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο μεγάλες ζημιές υπέστησαν δύο επιχειρήσεις, μία χαρτοβιομηχανία και μία επιχείρηση με πλαστικά.

Από τις 5 τα ξημερώματα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές εστίες, ενώ η επιχείρηση επικεντρωνόταν κυρίως στη βιομηχανία χαρτικών.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Μηνύματα από το 112

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας σήμερα το πρωί, σε ισχύ παραμένει η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Δεκελείας έως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.


Discover more from Το Περίπτερο μας

Subscribe to get the latest posts sent to your email.