Hetty Green ο πιο τσιγκούνης άνθρωπος στον κόσμο.

Η Hetty Green ήταν η πιο τσιγκούνα γυναίκα στην ιστορία, ο πλούτος της εκτιμάται σε πάνω από 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Η Χέτυ Γκριν γεννήθηκε στην Αμερική το 1835. Ήταν η μοναδική κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία. Κληρονόμησε από τον πατέρα της μια περιουσία που εκτιμάται σε 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν ήταν 21 ετών, μετακόμισε για να ζήσει στη Νέα Υόρκη για να επενδύσει χρήματα στη Wall Street και ονομαζόταν «η Κακιά Μάγισσα της Wall Street». Παντρεύτηκε έναν εκατομμυριούχο σαν κι αυτήν, αλλά εξακολουθούσε να ζούσε με απομεινάρια κέικ και σπασμένα μπισκότα σε μπακάλικα και μάλωνε για να πάρει ένα δωρεάν κόκαλο για τον σκύλο της.

Η Hetty Green ήταν μια πολύ άπληστη γυναίκα, παρόλο που ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στην Αμερική κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής. Έραβε το δικό της εσώρουχο από την ηλικία των 16 ετών και δεν τα άλλαξε ή αγόρασε άλλα μέχρι την ημέρα του θανάτου της.

Ποτέ δεν ξόδεψε δεκάρα, γι’ αυτό λέγεται ότι δεν χρησιμοποιούσε ποτέ ζεστό νερό, φορούσε ένα μαύρο φόρεμα που δεν άλλαζε μέχρι που ξοδεύτηκε εντελώς και ζούσε από μια τούρτα που κόστιζε μόνο δύο λεπτά. Προκάλεσε τον γιο της να ακρωτηριάσει το πόδι της επειδή όταν το έσπασε, καθυστέρησε τη θεραπεία επειδή επέμενε να μην ξοδεύει χρήματα και συνέχισε να αναζητά δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Η Χέτυ Γκριν πέθανε το 1916 σε ηλικία 81 ετών στη Νέα Υόρκη και καταχωρίστηκε στο βιβλίο Γκίνες ως «ο πιο τσιγκούνης άνθρωπος στον κόσμο. “Η αιτία θανάτου του ήταν εγκεφαλικό λόγω καυγά με την υπηρέτριά του επειδή η υπηρέτρια ζήτησε αύξηση στον πενιχρό μισθό της.

Πέθανε και άφησε μια τεράστια περιουσία, και τα παιδιά της δεν κληρονόμησαν την ακραία τσιγκουνιά της, αλλά ήταν γενναιόδωρα σε σημείο που η κόρη της έχτισε δωρεάν νοσοκομείο με τα λεφτά της!