Πέθανε σε ηλικία 53 ετών η “Μπρέντα” του “Beverly Hills”, Shannen Doherty

Η Shannen Doherty, μια ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στις δημοφιλείς σειρές “Beverly Hills, 90210” και “Charmed” και κατέγραψε την εννιάχρονη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, πέθανε.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Shannen Doherty. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», δήλωσε η δημοσιογράφος, Leslie Sloane, σε δήλωση στο CNN.

«Η αφοσιωμένη κόρη, αδερφή, θεία και φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά της αυτή τη στιγμή, ώστε να θρηνήσουν ήσυχοι», συνέχισε η δήλωσή της.

Η Ντόχερτι ανέπτυξε μια αφοσιωμένη βάση θαυμαστών με ρόλους ως Χέδερ Ντιουκ στην καλτ κλασική ταινία του 1989 «Heathers», ως Μπρέντα Γουόλς από το 1990 έως το 1994 στην επιτυχημένη σειρά «Μπέβερλι Χιλς, 90210» και το επόμενο spinoff «90210» και ως Πρου Χάλιγουελ. στο “Charmed” από το 1998 έως το 2001.

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015, ο οποίος παρουσίασε ύφεση δύο χρόνια αργότερα. Το 2020, ο Ντόχερτι ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος επέστρεψε, εξαπλώθηκε και βρισκόταν στο στάδιο 4.

Μοιράστηκε τον Ιούνιο του 2023 την είδηση ​​ότι ο καρκίνος της είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της.

Η Doherty είχε καταγράψει τις εμπειρίες της με τον καρκίνο στο podcast της, “Let’s Be Clear with Shannen Doherty”. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο μεταδόθηκε στις 8 Ιουλίου .

Η Ντόχερτι, η οποία είχε πει ειλικρινά ότι ζούσε με τον καρκίνο, παρόλο που ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ανίατος, κράτησε αυτή τη νοοτροπία καθώς μιλούσε για τα σχέδιά της για το μέλλον.

«Υποθέτω ότι είμαι σε μια νοοτροπία τώρα ότι πρέπει να βγάλω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα τα επόμενα δύο χρόνια, να τα βάλω σε τράπεζα, να τα βάλω με την επένδυσή μου, να το φτιάξω έτσι ώστε ο Α., να μην χρειάζεται να δουλεύω και δουλεύω μόνο όταν το θέλω πραγματικά», είπε αυτό το μήνα. «Μπορώ επίσης να πάω πολύ περισσότερες διακοπές. Στη συνέχεια, όταν πεθάνω, η μαμά μου έχει ένα ωραίο επόμενο αυγό και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για αυτήν».

Η άνοδός της

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, η οικογένεια της Ντόχερτι μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν παιδί και έπιασε γρήγορα το έντομο της υποκριτικής.

Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός σε ηλικία δέκα ετών με έναν ρόλο στην τηλεοπτική σειρά “Father Murphy”.

Η ερμηνεία της κέρδισε την προσοχή του θρυλικού ηθοποιού Μάικλ Λάντον και απέκτησε τον ρόλο της Τζένι Γουάιλντερ στην αγαπημένη του σειρά, «Little House on the Prairie».

Η Ντόχερτι αλίευσε την τέχνη της σε διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Our House», της ταινίας του 1985 «Girls Just Want to Have Fun» και της σκοτεινής εφηβικής κωμωδίας «Heathers» το 1988.

Εκμεταλλεύτηκε τις εμπειρίες της ως παιδί σταρ για να ζήσει τον μεγαλύτερο ρόλο της μέχρι τώρα, ως δυναμική μαθήτρια λυκείου Μπρέντα στο εξαιρετικά δημοφιλές εφηβικό δράμα του Aaron Spelling “Beverly Hills, 90210”.

Αυτός ο ρόλος, στον οποίο έκαψε την οθόνη απέναντι από τον συμπρωταγωνιστή Λουκ Πέρι ως ερωτευμένο της Ντύλαν ΜακΚέι, την έκανε γνωστή.

Η Ντόχερτι έφυγε από την εκπομπή μετά από τέσσερις σεζόν μετά από αναφορές για εντάσεις στο πλατό μεταξύ της και ορισμένων από τους συμπαίκτες της.

Επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη το 1994 “Almost Dead” και το 1995 “Mallrats”.

Τρία χρόνια αργότερα, η Doherty επανενώθηκε με τον Spelling για τη σειρά “Charmed” με τους ηθοποιούς Alyssa Milano και Holly Marie Combs στην οποία πρωταγωνίστησαν ως τρεις αδερφές που ήταν μάγισσες.

Άφησε το ρόλο της ως Prue Halliwell σε εκείνη την εκπομπή μετά από τρία χρόνια και βρήκε ξανά δουλειά σε διάφορες ταινίες, όπως το “The Rendering” το 2002 και το “View of Terror” το 2003.

Το 2008, ο Doherty επανέλαβε τον ρόλο της Brenda Walsh στην επανεκκίνηση του CW “90210” για επτά επεισόδια.

Αργότερα έπαιξε τον εαυτό της στο reboot σε μετα-στυλ «BH90210» το 2019, την ίδια χρονιά που εμφανίστηκε ως λανθάνουσα αυτοκινητίστρια στο «Riverdale» του CW, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Perry. Πέθανε σε ηλικία 52 ετών μετά από εγκεφαλικό

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Ντόχερτι μίλησε στο περιοδικό Elle για τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης στα οποία εστίαζε εν μέσω των εμπειριών της με τον καρκίνο.

«Προσπαθώ να εκτιμώ όλες τις μικρές στιγμές που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν ή θεωρούν δεδομένες», είπε. «Τα μικρά πράγματα μεγεθύνονται για μένα. Έχουμε αυτό το ατελείωτο πηγάδι μέσα μας, και είναι απλώς να συνεχίσουμε να σκάβουμε σε αυτό το πηγάδι για τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες – και για να μπορούμε επίσης να δούμε όλη την ομορφιά».


Discover more from Το Περίπτερο μας

Subscribe to get the latest posts sent to your email.