Ο ταχύτερoς φoρτιστής στoν κόσμo μπορεί να φoρτίσει πλήρως ένα smartphone σε λιγότερo από 5 λεπτά:

Αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Realme, η τεχνολογία «320W SuperSonic Charge» ξεπερνά τις προηγούμενες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας 300W που εισήγαγε η Redmi τον Φεβρουάριο του 2023. Το σύστημα μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία smartphone στο 26% σε μόλις 1 λεπτό και στα 50 % σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους φόρτισης που μεταφέρουν ενέργεια σε μία μόνο κυψέλη μπαταρίας ή σε πολλαπλές κυψέλες διαδοχικά, αυτή η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης φορτίζει ταυτόχρονα πολλαπλές κυψέλες μπαταρίας μέσα σε μία μπαταρία. Η επίδειξη περιλάμβανε σχεδιασμό διπλωμένης μπαταρίας με χωρητικότητα 4.420 milliampere-h, στοιβάζοντας τέσσερις κυψέλες το ένα πάνω στο άλλο για να παρέχει 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα συμβατικά σχέδια.

Για να επιτύχουν αυτό το κατόρθωμα, οι επιστήμονες μικροποίησαν κάθε κυψέλη μπαταρίας σε πολυεπίπεδες δομές, επιτρέποντας μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης σε μικρότερο χώρο. Το σύστημα συμπληρώνεται από έναν προσαρμογέα ρεύματος που ονομάζεται “Pocket Cannon”, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με δύο θύρες USB-C για ταυτόχρονη φόρτιση της συσκευής.

Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στις δυνατότητες φόρτισης φορητών συσκευών, δυνητικά φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα smartphone τους, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους φόρτισης και βελτιώνοντας τη συνολική άνεση. Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για λύσεις ταχύτερης φόρτισης συνεχίζει να αυξάνεται, αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να θέσει ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, ωθώντας τους ανταγωνιστές να αναπτύξουν ακόμη πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες φόρτισης στο μέλλον.


Discover more from Το Περίπτερο μας

Subscribe to get the latest posts sent to your email.